Intentie en doel

Intentie en doel

Meer en meer mensen raken vertrouwd met de mogelijkheden van alle deelplatformen, de deeleconomie groeit hard. De komende jaren bewegen we van een ‘sharing economy’ in 2015, naar een ‘Sharing Society of Society 3.0’ in 2030. Binnen deze ‘deelsamenleving’ zijn mensen minder afhankelijk van grote, hiërarchisch georganiseerde organisaties. In plaats daarvan vindt men de producten en diensten die men nodig heeft via peer-to-peer platformen, aangevuld door on-demand systemen vanuit het bedrijfsleven.

  1. Wij geloven dat het geheel meer is dan de som der delen, en werken daarom samen om deze week neer te zetten.
  2. Nieuwe ontmoetingen zorgen voor de creativiteit en serendipiteit die nodig zijn om de kansen en de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.
  3. Wij geloven absoluut in de kansen die de deeleconomie onze samenleving biedt en beseffen tegelijkertijd dat het ook nog in de kinderschoenen staat.

Waarom een Sharing Week? Meer aandacht voor alle kansen, meer ontmoetingen en vooral meer verbinden.

Vorm

Dit jaar zullen we daarvoor meer actieve en goed bezochte events organiseren onder meer door deeldagen in meerdere steden te stimuleren. En denk ook aan thematische events op centrale locaties, zoals ‘De financiële wereld en de deeleconomie’, ‘de overheid en de deeleconomie’ of ‘Steden en de deeleconomie.’ Tot slot willen we een event organiseren om starters een boost te geven binnen de deeleconomie.

Belangrijkste verandering ten opzichte van vorige jaar is de Stadsambassadeur. Elke stad kan zijn eigen invulling geven aan de Sharing Week 2016 en coordinator hiervan is de Stadsambassadeur. Meer hierover volgt snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *